Черно море Одесос от години прави фурор на баскетболната сцена при подрастващите у нас. Възпитаничките на Венци и Маргарита Гечеви всяка година окупират призовите места триумфират с шампионски титли в отделните възрастови групи и логично клубът редовно захранва националните гарнитури със състезателки. Всичко това е доказателство, че БК Черно море Одесос е тотален доминант при подрастващите, където диктува модата в женския баскетбол. Баскетболният клуб, обаче изнемогва заради тежестта на сериозните финансови затруднения поради липсата на спонсор. Отборите пътуват в деня на мача независимо дали той е в Монтана, София или Самоков, за да бъдат спестени средства. Момичетата слизат от автобуса и директно излизат на игралното поле за поредната среща и въпреки това отново впечатляват. Тъжно е, защото спонсор няма, а децата имат желание да играят и да се развиват на баскетболната арена. Единствената издръжка на клуба идва от от отпуснатите от Министреството на спорта средства, както и от общината. Всеизвестно е, че тези пари се определят според класиранията на отборите. Тук козът на Черно море Одесос са победите. Точно заради липсата на спонсор клубът не може да си позволи отбор при жените в елита. А това е тъжно, защото Черно море Одесос разполага с най-добрата школа в женския баскетбол у нас и евентуален женски тим щеше да е съставен изцяло от местните таланти. А сега след като навършат 20 години те са разграбени от другите отбори.

Като доказателство за силата на школата на клуба идват и поредните успехи за сезона.

В проведените до този момент състезания в различните възрасти при 12,14, 16 и 18 годишните, отборите на Черно море Оодесос , водени от Маргарита Гечева, Венцислав Гечев и Деян Денчев се представят впечатляващо:

Момичета, 12 годишни-1 място междуобластно

Момичета, 14 годишни-1 място, междуобластно

Кадетки, 16 годишни - 1 място А група (Тук участват 11 отбора, разделени в 2 групи А и Б. Като в група А, където участват 5 отбора, Черно море Одесос е първи)

Девойки, 2-о място, А група

Предстои зонално първенство 14 годишните, 12 годишните са вече на финал, а при кадетки и девойки надеждите са също направо за финала, защото при тях първите четири отбора се класират директно.

В клуба на Черно море Одесос са картотекирани 150 момичета. За състезателната 2013-2014 във възрастова група 16 и 18 - годишни клубът има 8 национални състезателки. При жените до 20 години, където България ще бъде домакин на Европейското в София от 3-и до 13-и юли, Черно море Одесос е с 4 състезателки, като 2 от тях играят вече в Дунав Рс и в Левски. Причината да играят там е, че Варна няма отбор в НБЛ жени, което е отдавнашна мечта на Венци Гечев.