Черно море може да участва в баскетболния турнир на FIBA Europe, съобщава bulgarianbasket.com. На 6 май се събира Управителният съвет на спонсора на варненци „Еврохолд”, за да обсъди дали ще продължи да подпомага варненския клуб. Представителят на компанията Асен Христов заяви, че има желание Черно море да участва в евротурнирите.

"Ако зависи от мен да продължим да помагаме на Черно море, няма да има никакви проблеми. Но дружеството ни е голямо и има управителен съвет, който взима решенията. Ако продължим договора си с варненци, най-вероятно той ще е за пет години", каза Асен Христов.

Той добави, че е изключително доволен от представянето на Черно море в Купата на България. В Самоков "моряците" спечелиха сребърните медали. "Момчетата дадоха всичко от себе си. Стигнахме до финал, което няма как да не ме радва. Вярвам, че ще продължават да вървят само нагоре", заяви спонсорът.

Христов разкри, че се надява варненци да стигнат до финала и на държавното първенство. "Има още четири мача до края на шампионата. След това започват плейофите. Целта ни е да играем финал, пък каквото стане", каза спонсорът.

Той допълни, че след края на сезона ще бъдат отпуснати пари за закупуването на нови качествени попълнения, с които отборът да играе в европейските турнири. "Ако всичко е наред, няма да има никакъв проблем от финансовата страна. Все пак тези решения вземат вицепрезидентът Симеон Варчев и треньорът Спас Натов", завърши Христов.

Днес варненци посрещат шампиона на България Лукойл Академик в зала "Христо Борисов" от 17 ч. От лекарския щаб на "моряците" обявиха, че контузиите на Николай Колев и Тод Галоуей в глезена вече са отшумели. Капитанът на тима Левен Белберов също е възстановен от болките в кръста и ще бъде на линия за мача. "Очаквам да се представим добре. Лукойл все още не е губил в България. Надявам се ние да сме първият отбор, който ще победи шампиона", каза Белберов.