Черно море постигна домакинска победа срещу Ямбол вмач от 12-я кръг на мъжкото баскетболно първенство. Гостите започнаха по-добре двубоя и успяха набързо да поведат в резултата.

В средата на първата част баскетболистите на Ямбол водеха с 11 точки. В самия край на четвъртината домакините след няколко добри отигравания успяха да намалят пасива си.

Като цяло играта на Черно море не вървеше в нападение. През втората част гостите продължиха да водят в резултата, но постепенно домакините се разиграха и успяха не само да изравнят,но и да поведат в края на втората си част. Играта на Черно море бе много добра и те позволиха на гостите да реализират само 12 точки.

През третата и четвъртата четвърт варненския отбор беше пълен господар на игрището. През третата част домакините играха перфектно и увеличаваха постепенно аванса си.

През тази част бе постигната най-голямата разлика в резултата - 19 точки при 62:43 за Черно море. През последната четвърт домакините се отпуснаха, но успяха да запазят преднината си и да спечелят мача.