Дербито на 25-я кръг на Националната баскетболна лига между Евроинс Черно море и Левски бе поверено на съдийска тройка в състав – Борислав Пелтеков, Владимир Цеков и Ивайло Ресиловски, обявиха от Съдийската комисия при баскетболната ни федерация. Двубоят ще се играе на 21-и април, вторник в зала „Христо Борисов” във Варна от 17.30 часа. Дежурен представител ще е Камен Тошев.

Шампионът ЛукОйл Академик посреща Ямбол в Правец ден по-късно – в сряда, когато Георги Младенов за първи път ще изведе „студентите” като старши треньор. Срещата ще бъда ръководена от реферите - Димитър Гологанов, Чавдар Зехиров и Младен Субашиев, а комисар ще е Васил Гъдев. Мачът е от 18 часа в Спортния комплекс в Правец.

В последния мач от кръга един срещу друг се изправят Сливен и Спартак Плевен. Двубоят ще свирят Ивайло Ресиловски, Боян Алексиев и Иван Николов, а дежурен представител на централата ни по баскетбол ще е Николай Неделчев. Началото на двубоя в зала „Диана” в Ямбол е в 18 часа.

До края на редовния сезон в НБЛ остават 12 срещи, а по една победа на ЛукОйл Академик и Левски ще ги утвърди на първото и съответно второто място в крайното класиране на редовния сезон преди плейофите. Ямбол е непоклатим на шестото място, докато за Сливен отдавна се знае, че е на седма позиция. Едната плейофна двойка за четвъртфиналите е ясна и тя е Левски - Сливен, докато ЛукОйл Академик директно се класира за полуфиналите след като липсва осми отбор в Лигата, заради отказа на ЦСКА.

Голямата битка е за третото място в класирането, съответно за четвъртото, тъй като те ще донесат домакинско предимство преди плейофите. За тези две места спорят три отбора – Спартак Плевен, Рилски спортист и Черно море.