Черно море постигна съвсем логична победа в 20-я кръг на Националната баскетболна лига. Варненци нямаха много проблеми срещу Сливен и се наложиха със 104:57, с което отборът вече е трети, като задмина Спартак Плевен.

В собствената си зала „Христо Борисов” във Варна, Черно море изигра едно колебливо първо полувреме, но се събуди през второто и пречупи Сливен, като му позволи да вкара едва 16 точки за 20 минути. Двубоят започна очаквано с натиск на варненци, те бързо дръпнаха с десетина точки, след което се отпуснаха и позволиха на сливенския тим да се върне в мача. Момчетата на Събин Маринов се доближаваха на няколко пъти до една-две точки пасив, но така и не поведоха в срещата.

Полувремето завърши при 48:41, което остави надежди на гостите и за втората половина от двубоя. Те обаче бяха попарени само за минута и половина, като Черно море направи аванса си двуцифрен в този момент, и оттам само трупаха върху него. Разликата мина 20 точки в края на третата част, за която Сливен реализира само 9 точки, а още по-разгромна бе последната четвъртина, завършила 30:7, за да се оформи крайното 104:57.

Желко Бойович бе най-резултатен за Черно море с 24 точки. 19 точки, осем борби, три асистенции и три откраднати топки направи Атила Дос Сантос. Младите варненски таланти Васил Кьосев и Александър Янев се отличиха съответно с 10 и 9 точки. За отбора на Сливен, направил ужасните 29 грешки в мача, с по 12 точки завършиха трима – Тодор Тенев, Андреан Илчев и Джеремая Босуел.