Баскетболният Черно море порт Варна в лицето на президента Данаил Папазов, заместник председателя Симеон Варчев, изпълнителния директор Борислав Ташев, треньора Спас Натов и капитана Милчо Борисов даде официална пресконференция днес за медиите по повод предстоящия старт на първенството в Националната лига. Варненци стартират с домакинство на Черноморец в събота от 17 часа.

„На 17 август не знаехме дали ще имаме баскетбол. Много тежки дни изживяхме, но съдбата беше благосклонна. Благодарение на г-н Папазов имаме клуб, отбор с добро съдържание. Трудно се изгражда отбор. Положихме много усилия през тези 2 месеца. Надявам се да радваме феновете на баскетбола във Варна. Иска ми се да сме в четворката. Ако всичко върви наред през пролетта ще играем значително по-добре”, коментира Симеон Варчев.

Треньорът Спас Натов пък заяви: „За краткия период успяхме да се опознаем с момчетата. Хубаво е, че имаме школа, на която да разчитаме и не започваме от нулата. Направихме добра селекция за това кратко време. Всичко предвидено като подготовка, също го направихме. В мача срещу Левски в Габрово като характер и начин на игра се доближаваме до това, което искаме от момчетата. Надявам се на добър тонус и резултати през годината. Винаги сме максималисти и ще търсим максимума. Това е моето виждане за нещата. Благодаря на г-н Папазов и ръководството, че на мен гласуваха доверие.”

Черно море готов за новия сезон, Варчев: Дано радваме феновете

източник: Gong.bg, Добри Атанасов

„Голяма чест за мен е , че ми е гласувано доверие за капитан. Всички тренираме с голямо желание. Надявам се да покажем добра игра. Надявам се да радваме публиката и ръководството. Вече започваме да играем по-добре и по-добре”, сподели Милчо Борисов на срещата с медиите.