Евроинс Черно море е последният полуфиналист в първенството в Националната баскетболна лига. В оспорван и изпълнен с обрати двубой варненци много трудно надделяха над равностойно представилия се гостуващ тим на Ямбол с 81:69 (22:21, 20:21, 19:13, 20:14).

Домакините започнаха отлично срещата и за по-малко от минута поведоха с 8:0 в резултата. Гостите реализираха първите си точки едва две минути след началото на двубоя. Постепенно играчите на Ямбол се разиграха, възползваха се от няколко грешки на съперника и не само намалиха пасива си, но и взеха аванс в резултата при 16:15. Гостите водеха до 19 равни, след което играчите на Евроинс Черно море взеха минимален аванс в края на първата част - 22:21.

Втората четвърт започна равностойно и резултатът се движеше точка за точка. След 4 изравнявания в резултата, последното от които при 30:30, домакините поведоха с 3 точки. Гостите с много борба не се предадоха и отново поведоха при 37:38. На полувремето резултатът бе равен - 42:42.

Равностойната и оспорвана борба продължи и след почивката. След 44:44 при размяната на по един кош двата отбора на няколко пъти смениха водачеството си, за да се стигне до ново равенство при 51:51. Последва отново по-една смяна на водачеството, след което обаче в края на частта домакините взеха аванс от 6 точки - 61:55.

В началните секунди на последната четвърт с две бързи атаки и една открадната топка домакините покачиха преднината си на 10 точки 65:55. Независимо от огромното желание за победа на гостите водени от капитана си Симеон Ценов играчите на домакините успаха да поддържат преднината си и дори да я увеличат на 13 точки при 79:66 две минути и 20 секунди преди края на мача. До края на последната четвърт играчите на Евроинс Черно море нямаха проблеми и спечелиха срещата.

Най-резултатни за моряците бяха Симеон Ценов със 17 точки и Атила Дос Сантос с 16. За Ямбол Станислав Говедаров наниза 21, а Байрън Сандърс добави 16 точки.

Победителят в днешния мач - Черно море среща на полуфинала отбора на Левски, като първите два двубоя са в събота и неделя в зала „Христо Ботев” в София.