Баскетболистите, които пристигнаха на проби в отбора на Евроинс Черно море, оставиха добри впечатления при победата на варненци над сборен отбор на София в контрола в зала „Триадица”, съобщи bulgarianbasket. Тимът воден от треньора Даниел Димитров спечели с 99:85 точки пред финансовия благодетел на клуба Асен Христов.

Приятелската среща започна с превес на домакините, които стартираха с основна петица – Георги Давидов, Иван Тилев, Йордан Бозов, Симеон Найденов и Веско Веселинов. Варненци поеха инициативата малко по-късно като в отсъствието на Пламен Алексиев и Николай Балев много добре се представи Атанас Пенев, завършил с 20 точки и 8 асистенции. Пет минути преди края разликата бе сведена само до 2 точки в полза на Евроинс Черно море, но до края софиянци вкараха едва 1 точка срещу 13 на съперника и не можаха да направят нов обрат.

Плеймейкърът Кори Макинтош вкара 26 точки и добави 5 асистенции и 3 борби за Черно море. Друг от чужденците на проби, сърбинът Желко Бойович се отчете с 18 точки и 12 борби, а американският център Дейвид Бъргхофер също направи дабъл дабъл – 19 точки и 10 борби.

Освен тях в мача участие взеха Иван Николов, Константин Колев и младите Андреан Мавров и Лъчезар Радев.

Старши треньорът на Евроинс Черно море Даниел Димитров заяви след срещата, че е доволен от видяното и коментира: „Само след 3 тренировки и 1 контролен мач мога смело да твърдя, че съм доволен от показаното от новите състезатели. Срещу далеч по-опитни състезатели играхме добре, контролирахме играта и резултата през по-голяма част от мача. Доволен съм от вложеното старание. Макинтош е много качествен, има много баскетбол в него, играе с много желание. Малко му е странно, че излиза за първи път извън Щатите и ще му трябва повече време за адаптация.”

"За сърбина Бойович си личи, че е на добро ниво и е доста опитен играч. Но си личи и за тримата, че не са в добро физическо състояние, нещо нормално за този период от годината.

Колебливи бяха игрите на центърът Бъргхофер, за чиито качества сме озадачени. Имаше проблясъци, но ще трябва да помислим добре. До няколко дни ръководството ще се събере и ще прецени какво ще правим и след това ще започнат преговори с техните мениджъри, ако решим да ги привличаме.

Доволен съм също и от изявите на Иван Николов и особено от Атанас Пенев”, допълни Димитров.