„В ЛукОйл бяха най-хубавите ми години до тук. Малко ми е криво, че се разделяме така, ама какво да се прави, всички сме професионалисти”, заяви македонецът Георги Чековски, който напусна ЛукОйл Академик след три сезона в отбора.

Чековски поема към Украйна и казва още: „Доволен съм от трите години в ЛукОйл, не мога да кажа нищо против клуба. Там се развих като играч, но просто беше време за малка промяна. Има доста причини защо и как, но като че ли наистина беше време за промяна, да замина от България. Мисля, че отивам в по-силно първенство и предизвикателството ще е малко по-голямо. Знам, че ще играем в турнира на ФИБА, но -нищо друго за играчи и т.н.”

Македонският баскетболист, който спечели много фенове със сърцата си игра за българския шампион през годините сподели още, че се е чувал само с Ристе Стефанов и с никой друг от ЛукОйл. „След операцията се прибрах в Македония и не съм разговарял с никой за следващия сезон”, каза още популярният като Станко играч и добави по този повод: „Трябваше да ми се обади директорът Везенков да разговаряме, ама аз вече подписах, а откакто завърши сезонът не е имало разговори за догодина”

„Ще останем в добри контакти с всички играчи в ЛукОйл. Спечелихме много заедно, но това е животът на професионалния спортист”, заяви Георги Чековски и обеща: „Пак ще дойда с националния на Наградата на София и ще си поговорим със съотборниците ми.”