Двата отбора, които ще представят България в баскетболните евротурнири при мъжете този сезон ще се изправят един срещу друг следобед още във втория кръг на родното първенство. Шампионът ЛукОйл Академик посреща Спартак Плевен от 18 часа в Спортния комплекс в Правец. „Студентите” започват нова атака в купа УЛЕБ след по-малко от месец, а плевенчани очакват завръщането си в Еврокупата на ФИБА. И двата тима спечелиха гостуванията си в първия кръг у нас, но ЛукОйл Академик очаквано направи това доста по-лесно, докато воденият от Дарин Великов състав се измъчи в Самоков.

Най-новото попълнение на шампионите Ненад Чанак вече е в България след като снощи пристигна в страната ни и днес ще е със съотборниците си в Правец. 31-годишният баскетболист със сръбски паспорт трябва да помага в борбата под кошовете. „Студентите” потвърдиха и интереса си към още един американски плеймейкър, който се очаква за замести проблемния Антонио Бъркс. 35-годишният Стевин Смит е най-вероятният нов трансфер при носителите на титлата и Купата. 186-сантиметровият гард, който за последно игра в италианския Скафати е известен с атрактивния прякор „Headache” (главоболие) и е носил още екипа на Динамо Московска област. Очаква се съвсем скоро ръководството на ЛукОйл Академик да обяви дали договорът е финализиран и какъв отговор е дал гранда Макаби Тел Авив за желанието на българския клуб да вземе под наем бразилеца Мурило да Роса.

Останалите срещи от втория кръг при мъжете днес противопоставят Левски и Рилски спортист от 18 часа в зала „Триадица”, Черно море и Сливен в зала „Христо Борисов” във Варна от 17 часа и Дунав 2007 срещу Ямбол в Русе от 20.30 довечера.

Последният мач от кръга е утре от 18 в зала „Христо Ботев” в София между ЦСКА Интерлоджик и Балкан Ботевград.