Баскетболистът на ЛукОйл Академик Ненад Чанак коментира пред официалния сайт на УЛЕБ, че той и съотборниците му са доволни от постигнатото до тук, но мисли, че „студентите” могат да се справят още по-добре. „Сега ще се изправим срещу Вентспилс и смятам, че имаме добри шансове. Сигурен съм, че треньорите ще ни дадат нужната информация за съперника. Нещата са доста по-различни от редовния сезон. Имаме време да се подготвим за двубоя. Можехме да се представим още по-добре в групите и дори да спечели още мачове, дори срещу Киев или в къщи срещу Бенетон, но сега се концентрираме за латвийците.Смятам, че имаме отлично нападение. Трябва да играем нашата си игра, която е доста динамична”, споделя сърбинът преди двубоите от 1/16-финалите на купа УЛЕБ.

ЛукОйл Академик е домакин на първата среща на 19-ти февруари в зала „Универсиада”, а е гост в Латвия седмица по-късно.

„Вентспилс е отбор с традиции в Латвия. Ние сме истински бойци и имаме намерение да продължим да се борим в купа УЛЕБ. Мачовете в този турнир са по-различни, всякакви изненади са възможни”, пък заяви баскетболистът на латвийския клуб Джими Бакстър и продължава: „Очакваме от ЛукОйл Академик да се опитат да използват най-вече Перо Антич. Той прави страхотен сезон. Имат солиден гард в лицето на Уили Дийн. Определено ще бъдат интересни срещи. Ние се справяме добре в защита. Сега се опитваме да се снабдим с информация за ЛукОйл Академик.”

Баскетболният ни шампион посреща от 18 часа в Правец Черно море Еврохолд в изтеглен мач от вътрешното ни първенство. „Студентите” имат 21 поредни победи до момента.