Сърбинът Ненад Чанак дебютира официално за баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик при гостуването на Балкан в Ботевград от третия кръг на вътрешното ни първенството.

„Студентите” направиха трета успешна стъпка по пътя си към поредна титла у нас и надвиха съперника с 84:60 точки. Старши треньорът Желко Лукаич включи като титуляр Чанак, който бе уреден с документи за срещата буквално часове преди двубоя.

За 25 минути игра баскетболистът завърши с 8 точки, от които 1 тройка, 6 борби и 2 асистенции. Ненад Чанак бе привлечен, за да подкрепя Перо Антич и Тенчо Банев в борбата под двата коша. Македонецът остана резерва в снощния мач.

Най-резултатен за шампионите обаче бе капитанът Тодор Стойков с 28 точки, а на терена се появи и младокът Чавдар Костов, който до скоро се възстановяваше от контузия. Гардът вкара 16 точки, плюс 4 борби. Друг от гардовете на ЛукОйлРисте Стефанов не взе участие в мача.

За отбора воден от Георги Младенов по-големият от братя ЛиловиЛюбомир се представи отлично отбелязвайки 17 точки и 6 борби, а американецът Мортън завърши с 20 точки и 12 борби. Балкан Ботевград остава без победа след третия кръг на мъжкото ни първенство.

Новото попълнение на „студентите” Стевин Смит пък се очаква да пристигне днес в София и да се присъедини към подготовката на съотборниците си.