Новата американка в националния ни женски тим по баскетбол ще се присъедини довечера към лагера в Правец. Доника Ходжис пристига в ранния следобед в София и веднага се отправя към Правец, за да се запознае с новите си съотборнички в дамския ни състав. Българският отбор се готви вече втора седмица в Спортния комплекс в града, като треньорът Хосе Мария Бусета изцежда силите на състезателките с тренировки по пет часа на ден – 3 часа сутрин и 2 следобед. Бусета води заниманията на състава, като му помагат кондиционният специалист Хавиер Форт и Борислава Мандур. В екипа на Хосе Мария Бусета има още един испанец – физиотерапевтът Иван Изикиердо.

„Той си грижи за физическото състояние на играчите. Следи кондицията им през цялата тренировка и осъществява контрол. Благодарение на техниката знаем кой играч се възстановява по-бързо и кой по-бавно. Това е много важно и за да проведем най-подходящо тренировката. Също така Борислава Мандур ми помага много, за да подготвяме тренировките”, сподели Бусета пред Гонг в Правец по повод испанския си асистент Хавиер Форт.

Колкото до натурализираната американка Доника Ходжис селекционерът Хосе Мария Бусета коментира: „Тя пристига днес в София и ще я докарат в Правец. Чакаме я тук още днес. Не знам дали ще тренира, защото все пак е имала 24 часов полет и смяна на самолети. Най-вероятно ще е уморена и ще й дадем време да си почине и да свикне с часовата разлика, така че предполагам, че в следващите 2-3 няма да може да тренира като останалите. Имаме време, най-важно е, че идва и ще може да помогне. Много я харесвам като човек. Не съм я тренирал, но я харесвам като човек. Тя иска да помогне и съм сигурен, че ще успее. Все пак следващата седмица ще мога да ви кажа повече за нея.”