Баскетболният Рилски спортист очаква шампиона ЛукОйл Академик със здравословни проблеми в състава си. Рилецо приема „студентите” в събота от 18 часа в Арена Самоков в мач от третия кръг на Националната баскетболна лига. Останалите срещи са: Евроинс Черно море – Ямбол и Спартак Плевен – Черноморец също в събота и Левски – Балкан в неделя от 18.30 часа в тренировъчната зала на 4-ти километър в София.

„ЛукОйл има своите слабости, но като цяло е силен отбор. Ясно е, че те са фаворит. Ние не сме в най-доброто си състояние. Имаме и проблеми. Христо Захариев има едно разтежение на бедрото, което му пречи да тренира и не знам дали ще може да играе. А и от два дни имаме проблем с центъра Вукосавлевич. Той игра вчера, но в момента е в болницата на системи, защото заболяване, най-вероятно някакъв грип и той не е добре”, заяви старши треньорът на Рилски спортист Росен Барчовски преди дерби-мача през уикенда.

„Трудно ще ни бъде. Традиционно тук в Самоков играем добре срещу силните отбори. Сигурен съм, че ще играем пределно мобилизирано и ще се опитаме да направим максимума. Миналата година успяхме да ги победим. Срещу всички отбори излизаме за победа, какво ще стане вече зависи от мача, но се надявам да стане хубав двубой и да сме равностойни”, коментира още Барчовски.

Център на Рилски в болница, Захариев под въпрос за ЛукОйл