Бившият изпълнителен директор на българската федерация по баскетбол и настоящ заместник-министър на физическото възпитание и спорта Иван Ценов заяви, че не му харесват нещата, които се случиха в баскетбола. „Не ми харесват тези неща, които се случиха – разговорите между Филип и близнаците. В крайна сметка това е някакво решение на федерацията да ги освободят. Не виждам защо трябва да се създава напрежение между самите състезатели и те да си говорят. Надявам се, че всичко ще приключи нормално и по интелигентен начин, както е било винаги във федерацията”, коментира Иван Ценов.

На въпрос, дали близнаците трябва да бъдат наказани за отказа си да играят, подобно на някои от натурализираните ни американски баскетболисти, Ценов отговори: „Разликата е доколкото съм запознат, че двамата близнаци не участват с разрешението на президента на федерацията и на треньора. Докато когато американци отказваха, те бяха получили повиквателни, треньорът е имал желание те да бъдат в отбора, а сега това нещо става с благословията на ръководството на федерацията. Така че няма защо да се сърдим на близнаците и да казваме - те не искат да дойдат. Те просто са пробвали и им се е получило, че могат да почиват през лятото.”

Колкото до представянето на националния ни отбор в евроквалификациите до момента Иван Ценов каза: „До този момент представянето ни не е това, което се очакваше. Но в крайна сметка квалификацията е дълга и има още мачове. Сега предстоят два много важни двубоя и ако се поздравим с успех от тях, нещата ще са както трябва и няма да има проблеми.”

Баскетболистите ни вече отпътуваха за Швеция рано тази сутрин с полет през Париж. Националите гостуват утре вечер от 20 часа на шведите в град Норкьопинг в поредния си мач от евроквалификациите.