Заместник министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов изрази подкрепата си за инициативата на ЦСКА Червено знаме за възраждане на баскетбола на „червените” и определи идеята на сдружението с председател Васил Микулаш като правилния път, по който би трябвало да се върви.

„Подкрепям идеята за възраждането на ЦСКА. Това е такова име, което няма нужда да се обяснява и от полза на българския спорт е ЦСКА да съществува във всичките си разновидности и спортове. От последните десетина години бяха правени два или три опита за възраждането на ЦСКА, но по мое мнение те не бяха правени по правилния начин. Обръщаше се повече внимание на мъжкия отбор, а не на подрастващите”, заяви Иван Ценов по повод идеята за детски баскетболен празник през лятото в Борисовата градина под надслов „Детско лято - усмихнат баскет”.

„Все още сме длъжници към нашите деца за това, че не можем да им осигурим максимално добри условия да спортуват. За базата, което е основният проблем, знам от министър Нейков, че има уверение, че залата ще се използва за баскетбол. Стадион „Българска армия” е светиня за ЦСКА, но не само за футбола. На този етап министър Нейков има уверение, че и пистата ще остане, и баскетболната зала ще се използва по предназначение. Да се надяваме, че всичко ще приключи в най-кратък срок, за да не попречи на провеждането на тази наистина добра инициатива”, добави Ценов.