Треньорът Дарин Великов няма да води баскетболистите на Спартак Плевен поне в близко бъдеще. След като вече стана ясно, че помощникът на Великов – Тихомир Милев, ще е начело на отбора в утрешното гостуване на Ямбол от третия кръг на Националната баскетболна лига, президентът на клуба Цветан Антов призна пред Гонг, че поне в следващата седмица, две или три, Дарин Великов няма да води състава.

„Великов е в отпуск. Наистина няма да води мача утре с Ямбол. Казах и преди, че той си има семейни проблеми. Остава на работа в клуба, не е уволнен. Напрежение, проблеми и така”, сподели Цецо Антов и добави: „Всичко е възможно на този етап. Ние нямахме и много време да коментираме, просто защото той трябваше да пътува извън града, затова взех това решение.”

Баскетболистите на Спартак Плевен записаха две поражения от началото на първенството, като в първия кръг загубиха от ЛукОйл Академик с 68:104 точки, а във втория преди седмица отстъпиха на Евроинс Черно море като домакини със 71:81 точки.

На въпрос дали е имало бойкот от страна на играчите или решението за отпуск на Дарин Великов да е провокирано от тях, Цветан Антов отхвърли подобно нещо: „Не мога да кажа да е имало бойкот на играчите или нещо подобно. За в бъдеще това ще е положението, пък вече нататък ще видим.”