„Мисля, че се получи една много добра проява за тази възрастова група, за 16-годишните момичета”, категоричен бе организаторът на международния турнир за кадетки Бриколаж Къп и преподавател в НСА Цанко Цанков. Надпреварата приключи с успех на варненския Черно море, а тимът на домакините от НСА остана втори. Участваха и два сръбски състава - Гимнациален /Пирот/ и Студент /Ниш/.

„Отборът на Пирот наистина е малко по-класен и той се доближи до нашите два отбора – от Варна и на Спортната академия. Имайте предвид, че този отбор е участник във финалите на тяхното държавно първенство, което също както в България е с осем отбора. Надявам се, че беше много полезно за децата и тяхното израстване, защото в този период те нямат никакви срещи, докато започнат след един месец зоналните първенства”, сподели още Цанков пред Гонг и добави:

„Организацията на самия турнир поехме ние от баскетболния клуб към НСА, но с финансирането и съдействието на Mr.Bricolage. Мисля, че на тях също им допадна това да помагат на баскетбола и специално на женския баскетбол. Да се надяваме, че идеята за този турнир ще прерасне в нещо по-голямо и да се организират турнири в други градове, където Mr.Bricolage разполага със свои магазини от търговската верига.”

„Много са полезни подобни турнири. Първата идея беше един по-сериозен отбор от Белград, който е сред първите три там, да бъде гост на нашия турнир, но се оказа, че точно финалният турнир предстои в тяхната възрастова група и те бяха възпрепятствани. Живот и здраве във Франция също има възможност да се проведе такъв турнир или в други държави”, коментира Цанко Цанков и завърши: „В тази възраст предстоят зоналните първенство, а осем отбора ще се класират за финалите, които ще се проведат в началото на юни или края на май.”