Американския плеймейкър Антонио Бъркс подписа договор с ЛукОйл Академик за сезон 2008/2009. Гардът и неговият личен мениджър ще направят всичко възможно да уредят проблемите с бившия тим на играча Цървена звезда, заради претенциите, заради които ФИБА спря правата му. В момента, в който Бъркс успее да получи разрешително от сръбския гранд, той ще се върне при шампионите. Ако този процес продължи във времето повече от очакваното, то баскетболистът ще доиграе сезона в някой друг клуб, където ще бъде преотстъпен от „студентите”.

Състезателят заминава утре сутринта за Щатите, където ще започне процедура по уреждане на случая с Цървена Звезда, а мениджърът му, който е и адвокат, ще му помогне с юридически съвети за по-бързо решаване на въпроса. Ръководството на българския клуб също прави всичко възможно, за да помогне на Антонио Бъркс.

Привлеченият за заместник на Бъркс нов американски плеймейкър Стевин Смит се очаква да пристигне в София в четвъртък и да се присъедини към тима.

В момента пък върви процедура по уреждане на документите на друго от новите попълнения на ЛукОйл Академик Ненад Чанак, за да може той да се включи в мачовете на „студентите” в българския шампионат.