Българско дерби предстои в Балканската лига по баскетбол през следващата седмица. В група Б е сблъсъкът между родните Рилски спортист и Левски. Двубоят е на 5-ти ноември в Самоков от 17.15 часа, а в другия мач един срещу друг излизат Динамо Букурещ и Мега Хипо Лизинг.

Надпреварата в новосформираното състезание се подновява в сряда. И трите български представителя играят в този 3-и кръг.

В група А Черно море гостува на Суислайънс Таково, а двубоят е също в сряда във Вършац от 19.30 часа българско време. Румънският Брашов приема Раднички в другия двубой от групата.

Шампионите от ЛукОйл Академик пък остават начело в баскетболното ни първенство след 4-я си пореден успех снощи в НБЛ. „Студентите” очаквано нямаха проблеми в Ямбол и вече очакват следващия си съперник Спартак Плевен.

Именно плевенчани излязоха на второ място във временното подреждане след победата си над Сливен. Воденият от Дарин Великов тим има 3 успеха от 4 мача. Трети е Левски с две победи и две загуби, колкото имат и Евроинс Черно море, Ямбол и Рилски спортист. ЦСКА е предпоследен след поражението си снощи в Самоков с 81:91 точки, а в дъното на класирането на НБЛ е новакът Сливен без победа до тук. ЦСКА приема Ямбол на 7-ми ноември, а останалите срещи от 5-я кръг са в събота, 8-ми ноември. Черно море е домакин на Рилски спортист, а Левски е гост в Сливен.