Българският национал Димитър Ангелов е трансферна цел на македонския Работнички Скопие, пише местният вестник „Време”. Евентуалното ангажиране на „българския Тони Кукоч” може да е идея на наставника на Работнички Марин Докузовски, който добре познава качествата му от времето, когато бе начело на ЛукОйл Академик.

Твърдо „за” привличането на Митко Ангелов пък бил и плеймейкърът Димитър Мираковски, който също носеше екипа на ЦСКА миналия сезон. Първите контакти вече са налице потвърждават макар и неофициално от ръководството на македонския клуб.

„Ангелов е едно от имената, които фигурират като евентуални попълнения. Желанието обаче е едно, а реалността е съвсем друго. Искаме да видим как ще функционира тимът в сегашния състав, а в последствие ще решим дали имаме нужда от Димитър Ангелов”, казва спортният директор на Работнички Горан Костовски.

Личният мениджър на българския баскетболист пък коментира, че все още няма официални разговори по този евентуален трансфер, но играчът е свободен да напусне Ямбол по всяко време.

„Цената може да е пречка”, според вестник „Време”, който пише още: „Неофициално Ангелов е скъп играч, който в Арис и Киев се е състезавал за 700000 долара на сезон.”