България взе втора победа на турнира за наградата на София, след като надви Дания с 86:70 пред около 300 зрители в зала „Универсиада”. Отново Йордан Бозов бе най-резултатен за националния ни тим, след като завърши с 16 точки.

Капитанът Тодор Стойков отбеляза 12 плюс 4 асистенции и заслужи за пореден път похвалите на треньорското ръководство за отборната си игра.

Двубоят бе на приливи и отливи за българите, но именно те водеха през повечето време и разликата на моменти достигна 17 точки.

Отново Станислав Славейков и Димитър Ангелов пропуснаха двубоя заради здравословни проблеми.

Американецът Родерик Блекни направи добър мач и вкара девет точки и овладя 2 борби в едва втората си среща с екипа на националния ни тим.

„Най-важното е да се подготвим добре, а с включването на Блекни получаваме още повече самочувствие и противниковите отбори имат повече респект”, коментира лидерът на отбора ни Тодор Стойков, за който старши треньорът Тити Папазов заяви, че израснал изключително много и внася изключително позитивна енергия в националния ни отбор.

Папазов каза още, че е доволен от представянето на всичките си състезатели. След двете победи до тук България утре излиза срещу Македония отново от 18 часа в зала „Универсиада” в последния ден на турнира за наградата на София.