Украйна победи България с разлика от 5 точки - 76:81 (18:16, 27:22,14:29,17:14) в квалификационен мач за европейско първенство по баскетбол за жени, игран в Русе

Мачът започна неубедително за българските състезателки. Изравняването дойде едва около 7-та минута - 15:15, с прекрасното участие на Куин и Димитрова. В украинския отбор бяха извършени поредица от смени. Българската защита беше ефективна и спаси много положения. Първата четвърт завърши с реалния резултат - 18:16.

Втората четвърт започна с красива игра на българския отбор, а украинките продължиха със смените. Те организираха нападението си според нашата действена защита, но все пак разликата в българска полза нарасна на 9 точки пет минути преди края на първото полувреме, като достигна след това и до 12 точки. Вече се открои и ефективната игра на Брънзова, въпреки че тя натрупа нарушения и бе известно време на пейката.

На полувремето резултатът бе 45:38. Началото на третата четвърт бе добро за българския тим. С две тройки Костова внесе спокойствие в играта му. В 5-та минута положителната разлика за нашия отбор бе 8 точки. Украинската защита обаче се изнесе напред и чрез по-високите украински състезателки в атака бързо се стигна до 56:57 около 8-та минута от третата четвърт. Особена резултатна в тези минути бе Шчипакина. Българската атака беше объркана. Третата четвърт завърши в полза на Украйна с 8 точки.

В последната четвърт украинките вече водеха убедително с 11 точки разлика в трета минута. Резултатни бяха проявите на Дубровина. Четвъртата четвърт завърши с пет точки разлика за Украйна.