България безапелационно спечели турнира за наградата на София след трета поредна победа тази вечер срещу Македония със 79:69. Националният ни тим се готви за допълнителните евроквалификации, които стартират през август, а подготовката продължава с две контроли, като гост в Белгия.

Баскетболистите ни стартираха изключително силно срещу македонци и след десет минути игра вече водеха с 25:7. На почивката българите водеха с 41:30 и в крайна сметка победиха с 10 точки разлика.

Македонците останаха на трето място в крайното класиране,а грузинците, които по-рано през деня надвиха Дания с 88:68 заеха втора позиция в надпреварата.

Нов силен мач направи Данчо Бозов, а добре се представи и американецът Родерик Блекни. Старши треньорът на тима ни Тити Папазов правеше много смени и опита да изпробва различен състав входа на мача.

След двубоя Папазов обяви, че предстои среща с ръководството на федерацията, за да се обсъди кой ще е градът домакин на допълнителните евроквалификации и срещите с Босна и Унгария.

„Трябва да намерим най-доброто място за домакинството на срещите ни, за да получим максимална подкрепа. Не сме отбор, който може да си позволи разколебаване и трябва да заложим на малките детайли”, заяви Тити Папазов и каза, че вариантите за домакинство са Варна или Правец.