България посреща Сърбия от 21:00 часа утре вечер в последния си мач от евроквалификациите по баскетбол. Входът за зрителите в залата е безплатен, но с талони, които ще бъдат раздавани преди двубоя. Последният съперник на националния ни тим тренира довечера в зала „Универсиада”. Сърбите вече се класираха за Евро 2009, като първи в групата.

„Трудно ми е да повярвам, че сме близко до края на квалификациите”, заяви един от най-важните играчи в състава на треньора Душан Ивкович - Ненад Кръстич и добави: „Има страхотна атмосфера в отбора и това е не само на думи. След един дълъг период от време се случи нещо позитивно за нашия баскетбол. Надявам се, че след него всички ще бъдем още по-добри играчи. Ще играем честно в последната среща с България и няма да правим никакви сметки, точно като истински професионалисти. Без съмнение този наш отбор го чака голямо бъдеще. Да играя за националния отбор означава много за мен.”

„Класирането ни за европейското първенство не е подвиг, въпреки че много хора се съмняваха в успеха, когато обявих състава”, пък каза селекционерът Душан Ивкович цитиран от bulgarianbasket.com и завърши: „Изпълнихме си краткосрочния план, а следващия е на самото европейско първенство да си осигурим участие на световното в Турция през 2010, че и повече. Мачът срещу България ще бъде тест за духа на моите играчи, срещата е без значение за нас.”

Пини Гершон събира баскетболистите ни първо за видео разбор на съперника, а довечера националите също третират в зала „Универсиада”.