България стартира със загуба участието си на международния турнир по баскетбол за жени "Иван Гълъбов" в Самоков. Националките ни претърпяха поражение от Германия с 47:73 точки. Гостенките започнаха много силно двубоя. Със здрава защита и добро нападение те натрупаха солиден аванс още в началото, след като поведоха в 90-та секунда. През първата част нашите нямаха отговор за играта на Германия и след десет минути губеха с 6:21. Втората част бе по-равностойна, ако се вземе предвид факта, че българките задържаха тази разлика в точките. Те започнаха да играят по-добре в нападение и след още десет минути игра разликата от 15 точки се запази. Третата част протече по същия начин като втората. Разликата бе единствено в това, че отборите си отбеляза едва 22 точки общо за тези десет минути. България и Германия отбелязаха по 11 точки и преди последната част пасива на нашите си остана 15. Още в първите минути всякакви надежди на българките да се доближат в резултата се изпариха. Германия започна със серия от 14:5 точки последната четвърт и натрупа солиден аванс. След това за двата отбора остана само да доиграят мача и да фиксират точния резултат, коментира bulgarianbasket.com.

Отборът на Германия успя да спечели борбата под коша, като взе общо 42 борби срещу 23 за България. Важен фактор се оказаха и точките в подкошието, където гостенките имаха предимство от 42:22 точки. Димана Макариева бе най-резултатна за българките снощи с 10 точки. Веселка Тодорова и Жаклин Златанова добавиха по 9.

Довечера във втория ден на турнира ще се срещнат отборите на Германия и Швеция, а утре от 19 часа съставът ни воден от испанския селекционер Хосе Мария Бусета излиза срещу Швеция.