Националният ни отбор по баскетбол излиза срещу Румъния от 13 часа днес следобед в зала „Универсиада”. Проверката е част от подготовката на тима ни воден от Пини Гершон за евроквалификациите, които стартират следващата седмица. Двата състава вече изиграха една контрола в сряда, когато баскетболистите ни нямаха никакви проблеми да надделеят над съперника, дори в отсъствието на някои от основните играчи, като Тодор Стойков, Димитър Ангелов и Стефан Георгиев. Двубоят днес е от 13 часа заради молба на гостите.

Ръководството на баскетболната ни федерация пък обяви свободен вход за първия мач на националите ни в битката за Евро 2009 срещу Унгария следващата сряда. Това ще е и официален дебют на трикратния шампион на Стария континент с Макаби Тел Авив Пини Гершон начело на България. Треньори и играчи ще разчитат на голяма подкрепа от родните фенове на баскетбола срещу този познат противник.

Националите ни са в група с фаворитите Сърбия и Италия, както и Финландия, и Унгария в еврокваликациите. Директно за първенството на Европа в Полша догодина се класират първите отбори в четирите групи и три от най-добрите втори в подреждането.