Българският национален отбор за студенти, който представя страната ни на Универсиадата в Белград ще играе мач за 7/8 място. Това стана ясно, след като днес българите загубиха от отбора на Литва с 88-89. Двата отбора предложиха интересен мач, но за съжаление в края националите ни допуснаха неприятна серия, която им коства победата, информира bulgarianbasket.com.

Първото полувреме на срещата протече равностойно. Двата отбора често сменяха водачеството и никой не успя да натрупа аванс. Така след 20 минути игра се стигна до резултат 41-39 за Литва.

След почивката нашите започнаха много добре. През третата част вървеше играта в нападение на българите и те отбеляза 29 точки срещу 21 за литовците. Така преди последните десет минути България имаше аванс от 6 точки. В един момент той дори стигна 11 при 77-66, а по-късно бе намален до 9, 81-72. Тук обаче последва необясним срив в редиците ни, който позволи на Литва да отбележи 15 поредни точки и да поведе с 87-81. Нашите обаче не се предадоха и намалиха пасива си до само една точка, но за повече просто нямаше време.

Силен мач изигра Крум Дойчинов, който завърши с 24 точки и 9 борби. Иван Лилов отбеляза 20, а Христо Николов 15.

Най-резултатен в двубоя пък стана Мартунас Мазейка с 26 точки.

Утре нашите ще играят с Германия в спор за седмото място в първенството.

Финалът на турнира пък ще бъде между Сърбия и Русия. Днес домакините победихаИзраел, а Русия успя данадвиеСАЩ с 69-68.Финалът утреще бъде предаван пряко по Евроспорт 2 от 22.00 часа.