Мъжкият ни национален отбор по баскетбол ще посрещне следващия си съперник в евроквалификациите Финландия от 20.30 часа в сряда, а не както бе обявено предварително от 18 часа.

България е втора във временното класиране в група А с 3 победи и 2 загуби, но срещата с финландците се явява ключова са шансовете на страната ни да се класира на Европейското в Полша. Сърбия е лидер с 4 успеха от 5 мача, като единственото поражение бе именно срещу Финландия. Противникът ни в сряда пък е четвърти в подреждането до тук с 2 победи и 2 загуби, но мач по-малко, тъй като почива в миналия кръг. Унгарците са трети с актив 2/3, а Италия е последна с едва една победа от 5 двубоя.

Освен мачът България – Финландия в зала „Универсиада” тази сряда играят Италия и Унгария, а сърбите почиват. Промяната в началния час за 20.30 означава, че двубоите на мъжкия и женския ни тим ще се разминат, макар да са насрочени за един и същи ден.

Също в сряда дамският ни състав по баскетбол посреща Гърция в Самоков от 18 часа в пореден мач от евроквалификациите. Българките бяха разгромени в Белгия и са последни във временното класиране в своята група Д с една победа и вече 3 загуби. Гъркините са първи с 3 успеха от 4 срещи.

Представителният ни тим, воден от треньора Пини Гершон подновява тренировки след като вчера получи кратка почивка след завръщането от Унгария. И пътуването от Будапеща до София със самолет не мина без перипетии, след като полетът бе забавен с около час при тръгването, заради техническа неизправност на самолета, която за щастие бе отстранена. Националите имат две занимания днес, а финландците се очаква да пристигнат утре в София.