Селекционерът на женския ни национален отбор по баскетбол Хосе Мария Бусета ще се срещне с представителите на медиите утре. Очаква се испанецът да коментира бъдещото си като старши треньор на представителния ни отбор. Бусета ще говори за представянето на баскетболистките ни малко преди двубоя на младежкия ни национален тим срещу Австрия от Европейското до 20 години в дивизия Б. Двубоят е от 18.15 часа в зала „Универсиада”, а пресконференцията на Хосе Мария Бусета е от 17 часа.

Женският национален тим по баскетбол на България пропуска поредно Европейско първенство, след като завърши като последен в своята група Д. Българките записаха само една победа в квалификациите и инкасираха 7 поражения. От групата на България квоти заслужиха Швеция и Испания.

Сърбия и Украйна станаха последните две държави, които се класираха за Европейското първенство по баскетбол за жени през 2013-та година. Те заеха последните две места от квалификациите, като последваха Беларус, Черна гора, Словакия, Литва, Швеция, Испания, Италия и Латвия.

Домакините от Франция, както и Русия, Турция, Великобритания, Хърватия и Чехия вече си бяха осигурили квоти за шампионата на Стария континент. Първенството ще се проведе между 15-и и 30-и юни през 2013-та година в пет френски града.