За шокова терапия в женския ни баскетбол призова старши треньорът на дамския ни представителен тим Хосе Мария Бусета. Испанецът даде пресконференция снощи преди двубоя на мъжкия ни отбор срещу Черна гора. Бусета говори за състоянието на женския ни баскетбол като цяло в момента и за държавния ни състав.

„В началото бях ентусиазиран и сега съм щастлив, че съм тук. Ситуацията е трудна, защото няма много отбори, няма много играчи и съответно международните резултати не са добри. Следващата година няма да има българки, които да играят в отбори от Евролигата за жени. Има разлика, когато отидем в чужбина. Трябва да направим нещо, иначе ще умираме бавно. Трябва ни нещо различно. Играчите ни нямат физическа подготовка. В една от възрастите имаме само 50 момичета в цяла България. Нямаме много треньори. Сигурен съм, че всички са компетентни, но някои са много уморени. Сякаш вече са прегорели. Трябва ни шокова терапия. Трябва ентусиазъм”, разпалено обясни Хосе Мария Бусета.

Колкото до случващото се с женския ни национален тим испанецът коментира: „Видях много баскетболистки с желанието и куража за промяна. Пожертваха си почивката в година без официални състезания. Сега е важно желанието. Някои ми казаха, че ако направя три лагера това лято, на третия ще бъда сам в залата.”