БУБА Баскет отново е част от мъжкия баскетбол на България, след 16 години.

Столичният клуб направи отбор в мъжката А група, и се завръща в мъжкото подразделение за първи път от 2001-ва година.

Тогава клубът с президент Иван Савов и старши треньор Иван Ценов решават да опитат потенциала на играчите си и през сезон 2000-2001 БУБА също играе А група-мъже.

Сега Мануел Марков се е заел със задачата да води БУБА при мъжете.

Тимът му стартира с убедителна победа като гост на Балкан-2, след 91-68, и вече се готви за първото си домакинство с вълнение.

В неделя, 22 октомври БУБА приема ЦСКА в зала Триадица.

"За нас определено е голямо предизвикателство да играем отново в мъжкия баскетбол. Но го правим заради децата, които са израснали в клуба, за тези, които чувстват БУБА като свой клуб. Разчитаме на всички, които обичат отбора ни, да ни подкрепят, да играем пред пълна зала всяко домакинство," сподели наставникът Мануел Марков.

"Проектът, който развиваме е сериозен, имаме нужда от подкрепа, и се надяваме на такава от хората, които обичат БУБА," допълни той.

Относно първия мач на БУБА срещу Балкан, Марков коментира: "Несеризоно подходихме в защита през първото полувреме, затова получихме 50 точки. Третата и четвъртата част играхме както се очаква от нас и резултатът не закъсня. Доволен съм, че успях да разпределя минути между всички."