В един много оспорван двубой от последния ден на груповата фаза на първото издание на БУБА Къп, домакините от БУБА баскет надделяха над Рилски спортист с 50-44 и намериха място сред четирите тима на полуфиналите.

Още след срещите от втория ден място в тях си бяха подсигурили Левски, Юниор Фруктал и Раднички Крагуевац.

Срещата между БУБА баскет и Рилски спортист премина през няколко обрата, а в края по-щастливи се оказаха възпитаниците на Емилия Кръстева. На почивката гостите от Самоков имаха аванс от 2 точки – 27-29, но през второто полувреме най-вече благодарение на Красимир Кръстев и Виктор Викторов в първата петица и на Пламен Василев, Георги Митровски и Павел Дойчинов във втората БУБА баскет се наложи, макар и с минимална разлика. Митровски отново показа страхотна форма и завърши с 13 точки, Василев добави 9, но направи и доста асистенции. Освен тях двамата Викторов се отчете с 8, а Кръстев и Дойчинов завършиха с по 6 точки. Много силен мач за Рилски спортист изигра Андрей Маринов, който завърши с 20 точки (от тях 2 тройки).

Рилски спортист играе срещу Доростол в мач за 5/6 място утре от 14.00 часа, докато БУБА баскет веднага след тях се изправя срещу Левски в полуфинал номер едно. "Сините" завършиха на първо място в група В след като биха само с 2 точки състава на Раднички Крагуевац.