Американката Дион Браун, която се замеси в скандал с охранители и полицията пред дискотека в Бургас, където играе за местния ЛукОйл Нефтохимик явно има своя версия за случилото се. По-рано през деня от ОДП в града съобщиха, че спортистката е била задържана, защото е ударила човек от охраната и се е държала агресивно с полицаите.

„Отидохме със съотборнички на дискотека. Решихме да си вземем нещо за пиене, платихме си и се отправихме към дансинга. След това двама от охраната дойдоха при мен и ги последвах, за да разбера какво искат. Не знаех какво става. Един от охранителите каза, че трябва да си платя. Казах им, че съм го направила и той заяви, че трябва да платя още. Не исках проблеми и бръкнах в джоба си да видя, дали имам още пари да платя на келнерката. Още преди да си извадя ръката от джоба бях ударена в лицето няколко пъти”, твърди Дион Браун, цитирана от basketball-bg.com.

Баскетболистката на носителя на Купата на България за миналия сезон разказва още:

„Изведоха ме навън, а съотборничката ми Даниел Крътчър излезе също и се опитваше да ме успокои и да спре охраната. По едно време осъзнах, че едната ми обувка липсва и тръгнах да я търся и след това двама полицаи започнаха да ме удрят в гръб. Заведоха ме в полицейското управление и там също продължиха да ме удрят, а аз бях вързана с белезници.

Един полицай дойде и ме пита: „Защо си тук в България?” Казах му, че играя баскетбол в ЛукОйл. Той отговори: „Оо, ЛукОйл...”. След това ми свали белезниците. Две от българските ми съотборнички дойдоха и започнаха да говорят с полицаите. Един полицай им каза, че ще ме пуснат, само ако не отида в пресата. Един от тях каза: „Ако тя отиде в пресата, ще трябва да я вкараме в затвора.” Не знаех колко време е минало преди да ме пуснат, но го направиха още същата вечер.”