Баскетболният Левски се сдоби ново попълнение малко преди края на трансферния прозорец, съобщи официалният сайт на клуба. „Сините” се подсилиха с брата на популярния у нас бивш гард на Лукойл Академик Ламонт Джоунс – Чарлз Джоунс, който също игра малко за „студентите” през 2005 година.

Заедно с Ламонт, Чарлз стана шампион на България именно под ръководството на Константин Папазов, който сега води тима на Левски. Новодошлият американец ще оформи много интересна гардова двойка с младия си сънародник Маркъс Хол.

Джоунс е добър подавач и може да играе както на поста плеймейкър, така и като атакуващ гард. Макар и минал за по-кратко през България, извън нея той е по-известен от Ламонт и с още по-успешна кариера от него - стигал е и до НБА.

След като поседя в Лукойл Академик няколко месеца, Чарлз Джоунс игра още за аржентинския Химнасия Есгрима, друг аржентински тим - Сиклиста Олимпико. Напуска през декември, за да се стигне сега до преминаването в Левски, където днес бе картотекиран. Очаква се Чарлс Джоунс да пристигне още в неделя и да започне тренировки с новите си съотборници в началото на следващата седмица. Дебютът му вероятно ще бъде в сряда (11 февруари) в мача от Еврохолд Балканската лига срещу Фершпед Работнички в Скопие.