Гардът на Рилски спортист Йордан Бозов стана MVP във финала за Купата на България, спечелен от тима му с 89-80 срещу Левски Лукойл. Въпреки успеха, той заяви, че трудното тепърва предстои.   

"Трета купа е това за мен, две с Рилски и една с ЦСКА имам. Радвам се, че бяхме мотивирани, играхме добре, като отбор. Второто полувреме наистина показахме друго лице," коментира за BGbasket.com 39-годишният играч. 

Наложи ли се вече Рилецо сред водещите отбори в страната, след втора купа за две години? "Определено. Всичко тръгва от президента, организацията, треньорите. И когато се работи професионално и методично, нещата се получават. Всяка година се опитваме да надграждаме, да се целим по-високо." 

"Тази година случихме с чужденци, те са невероятни характери, много позитивни. Привлякохме и опитни български баскетболисти. Надявам се и занапред да побеждаваме. Участваме в три състезания и трудното предстои," обясни той. 

Как се играе така на 39 години и съветът към младите? "Важното е да се поддържаш, да си професионалист и да нямаш контузии. Баскетболът е игра на умения, а с годините те стават все повече. Младите трябва да работят, да искат много, да се развиват. Колкото повече умения имаш, толкова си по-добър. Трябва да работят през лятото, да подобряват, да наблягат на нещата, които не могат да правят." 

Получава ли им се така на младите? "Разбира се, че им се получава. Има много добри млади играчи в България. Имаме и добър национален отбор, който е пред класиране. Нещата са позитивни." 

Бозов завърши и с думи за своя треньор Людмил Хаджисотиров: "Удо е млад, но не съм виждал по-амбициозен човек от него. За него баскетболът е всичко. Обикновено, когато си отдаден на нещо така, нещата се получават. Той е отдаден и съм сигурен, че ще продължи да се развива много."