Един от най-перспективните ни млади баскетболисти Божидар Аврамов заяви пред Гонг, че все още не може да говори конкретно за бъдещето си, но се надява отново да е част от националния ни тим. „Всичко зависи от мен”, отсече Божо Аврамов. 19-годишният играч на испанския Памеса Валенсия потвърди, че ще участва на престижния камп в Тревизо през юни.

„Добре съм, специално се прибрах заради матурите, а след това се връщам в Испания. В България ще съм пак някъде през юни. Последните седмици наистина не бяха много добри, защото аз играех с втория отбор на Валенсия, който отпадна. Иначе с първия тим имах шанс само в един мач и това е. Не мога да говоря засега конкретно за другата година. Надявам се като се върна нещата да се изяснят”, сподели Божидар Аврамов.

Младокът бе част от селекцията на Пини Гершон в евроквалификациите миналата година. За Памеса Валенсия Аврамов направи страхотен мач срещу сръбския Хемофарм през март в турнира Еврокъп, но освен него не получаваше възможности за изява с първия състав на испанския тим от старши треньора Невен Спахия.