"Имаме привилегията да играем пред една фантастична публика. Съжалявам за тези хора, които не можаха да влязат, тъй като залата беше препълнена. Много се радвам, че за един кратък период от време един клуб постига толкова много - четири шампионски титли и четири купи", каза треньорът на Дунав 8806 Георги Божков, след победата над Левски в петия финален мач.

Той изрази надежда догодина отборът да играе в новата спортна зала, която в момента се строи.

"Това ще бъде един подарък за публиката. Благодаря на всички, които работеха около мен. Смятам, че от началото до края бяхме по-добрия отбор на терена. Справихме се с техните силни страни и момичетата се бореха и се раздаваха много добре", каза Божков.

Той обясни, че Шанте Еванс е била много добра под кошовете, спечелила е важни борби и заедно с Таня Чиров са дали импулс и темпото на игра в началото на мача.

"Може би Радостина Димитрова в този мач беше най-добрата, не само че вкара 17 точки, но защото беше и болна. Игра с температура, но въпреки това успя да изиграе много добре мача", заяви Божков и допълни, че Зорница Костова по време на целия мач е показвала постоянство.

"Имахме да спрем и Шарел Алън, която беше в отлична форма и може би това беше ключът към успеха днес", каза Божков.