Старши треньорът на женския баскетболен Дунав Еконт Георги Божков вече мисли за гостуването на русенки на израелския Апоел Тел Авив, след успеха в първия кръг на Купа Европа срещу румънския Сфанту Джордже. Мачът срещу Апоел е на 19-ти ноември в Тел Авив.

„Спечелихме първия мач от Купа Европа и стартираме добре. Имахме невероятна публика. Играхме добре и имахме предимство през цялото време. Румънките не ни изненадаха, бяхме ги разучили добре. Две от състезателките им направиха силен мач”, сподели Божков пред Гонг, а по повод следващия двубой на Дунав заяви:

„Срещу Апоел ще бъде много трудно. Имат силно домакинство и там се играе много тежко. Сега е времето да разузнаем противника и да се подготвим добре. В Купа Европа резултатите и разликата са много важни.”

Георги Божков потвърди, че руският Динамо е фаворит в групата от Купа Европа, а тимът от Москва също взе победа в първия кръг след успех над Апоел. „Ясно е, че Динамо Москва е явният фаворит. Европейски клубен шампион от преди две години. Надявам се да побеждават всеки тим с изключение на нас и да откраднат и победа на вън, което може да е добре за нас”, заяви наставникът на Дунав Еконт.