Националният ни тим по баскетбол за жени отпътува за Полша, където утре вечер ще се изправи срещу домакините във Владиславово във втория мач от полуфиналния двубой в първите евроквалификации за шампионата през 2015-а година. Отборът ни замина без Ева Гунева, която отпадна от състава за гостуването на Полша. България има 15 точки аванс от първия мач в Самоков.

„Виждали сме какви ли не резултати, какви ли не аванси да бъдат стопявани във втория мач, така че нищо не може да ме учуди. Много трудно може да се контролира една такава разлика, защото отборът на Полша има много голям потенциал. Усещам, че там ще бъде много трудно. Не може да крепим разликата, която имаме само със защита, трябва и нападение. Смятам, че ще променят много в сравнение с първи мач. Сега са домакини, така че очаквам трудна обстановка в залата и доста агресивна игра. Трябва да се приготвим за пресиращи защити. Убеден съм, че те ще гонят по този начин да стопят разликата”, коментира пред Гонг старши треньорът Георги Божков.

„Нашият отбор в момента прави две много силни неща- играе много добре в защита и играе много дисциплинирано. Доволен съм от тактическата дисциплина и вярвам, че можем да постигнем същото и във втория мач. Разбира се, момичетата са много млади, а този отбор е почти нов. До този момент тези момичета не са носили такава голяма отговорност. Надявам се, че ще издържат психически. Бяхме ги разучили много добре в първи мач. Но пак ви казвам и те изпуснаха много добри възможности за атака и ще подобрят нещата за втория мач”, заяви още Божков и добави:

„Не смятам, че спокойствието е най-добрият начин да контролираме нещата. Напротив, трябва да играем по същия начин, да сме агресивни, да търсим бързата игра и да гоним победата. В момента няма да пътува Ева Гунева. Не е контузена, така се наложи.”