Националният селекционер по баскетбол за жени Георги Божков, заяви, че е поканил Петко Маринов и Стефан Михайлов в щаба си, защото смята, че и двамата ще са полезни на държавния ни състав. „Поканих в екипа ми да работят Петко Маринов, като консултант и Стефан Михайлов, като помощник, защото особено с ЛукОйл Нефтохимик през последните години играем непрекъснато финали. Това са двата отбора, които до момента се представят най-добре в България. С Петко Маринов при всичките тези битки успяхме да имаме едни много коректни и колегиални отношения. Сигурен съм, че с опита си ще бъде много полезен за националния отбор. Стефан Михайлов е амбициозен треньор, който се представя добре с отбора на Левски. Смятам, че така показваме едно обединение на клубовете да застанат зад националния отбор и да направим всичко възможно националният отбор да играе на едно добро ниво”, коментира Божков пред Гонг.

Георги Божков си пожела успешна 2013-а година, а по повод предстоящите предварителни евроквалификации, сподели: „Квалификацията е трудна и може да се получи неочакван развой. Четиринайсет отбора играят за едно място. Разбира се това е подготовка за следващата квалификация, същинската, която ще е през 2014-а година. Един отбор само ще има шанса да се класира, но всички ще участват, така че се подготвим добре и ще се концентрираме максимално, за да спечелим.”

„Смятам, че федерацията ще вземе най-правилното решение, така че България да е домакин на тази квалификация. Изборът зависи от много неща, а първо федерацията трябва да кандидатства, за да спечелим домакинството”, заяви още Божков.

Неговият клубен тим Дунав почива в 15-я кръг на Националната баскетболна лига- жени, а на 16-и януари играе с Монтана в зала „Дунав” в Русе. Георги Божков разкри, че очаква днес към отбора да се присъедини и американката Кристина Сантяго. „Ние имахме може би най-много време за почивка от останалите отбори. Събрахме се и започнахме подготовка за новия полусезон. Все още не сме в пълен състав, защото Кристина Сантяго имаше проблеми със самолета, но се надявам, че вече всичко е наред и днес трябва да кацне в Букурещ”, каза Георги Божков.