На подкрепа от публиката в Самоков се надява селекционерът на женският ни национален отбор Георги Божков. Предварителните квалификации за Евробаскет 2015 ще се играят в Арена Самоков, а емоциите от полуфиналните сблъсъци на Рилски спортист с Лукойл Академик може да се окажат положителни за атмосферата по време на двубоите на баскетболистките през юни. „Обстановката тук в Самоков е много добра, защото г-н Петър Георгиев успя да привлече в последните години едни от най-добрите баскетболни треньори. Усещаме тяхното присъствие и отношение”, сподели Георги Божков пред Гонг.

„Също така съм сигурен, че публиката, която подкрепя мъжкия баскетболен тим на Рилски спортист ще бъде и на мачовете на националния отбор и ще ни подкрепи. От тази гледна точка би трябвало да имаме интерес към мачовете”, каза още Божков.

Треньорът заяви още, че баскетболистките от женския представителен тим на България ще могат да гледат по избор или мача Левски- Балкан в София, или Лукойл Академик- Рилски спортист в Правец.

„Успяхме да гледаме с момичетата четвъртия полуфинал между Рилски спортист и Лукойл Академик. Беше много интересен мач. Аз доколкото си спомням отдавна двата полуфинала не са влизали в пети мачове, така че със сигурност първенството и при мъжете е много заплетено и интересно. В петите мачове нещата са въпрос на нерви и на психика. Ще имаме възможност утре да гледаме един от двата мача, който си изберат момичетата”, каза още Божков.