„Още не мога да повярвам. Не ми се иска това, което се случи да е истина, но за съжаление нещата са безвъзвратно заминали. В момента ми е много трудно да говоря”, това сподели старши треньорът на женския баскетболен тим на ЦСКА Георги Божков.

„Червените ангели” донесоха най-много радост на Коен и Федяев, а сега се мъчат да преодолеят болката от загубата.

- Смятате ли, че Емил Коен и Владимир Федяев, но най-вече Коен е успял да зарази много хора със своя ентусиазъм и да покаже, че с работа нещата се получават?

- Наистина това е една човешка драма и трагедия, която се случи с Коен и Федяев, но съм сигурен, че те ще останат дълго в съзнанието ни и в баскетбола, защото те със своето позитивно отношение накараха всички да дават максимума от себе си. С това най-много ще ги запомня и двамата. Със страхотното лично отношение, което демонстрираха към треньори и състезатели. Винаги бяха близо до отборите и правеха всичко възможно, за да се постигат високи резултати. Най-голямото признание за това, което направиха ще е, ако успеем да го продължим.

- Намирате ли лъч оптимизъм и чухте ли се с момичетата?

- Много хора ми се обадиха, а днес бяхме в офиса, за да изкажем съболезнования на близките на Коен и Федяев. Най-важното е да преодолеем болката и смятам, че ЦСКА не може да не продължи по пътя си.