"Очаквах такъв мач целия първи полусезон". Това сподели старши треньорът Георги Божков след срещата на неговите възпитанички от Дунав 8806 с Нефтохимик 2010. Припомняме, че "сините феи" надделяха над бургаския тим със 113:70 в двубоя от 14-ия кръг на женското баскетболно първенство.

"Спечелихме много важен за нас мач и то с много добра игра. Играхме по най-добрия възможен начин в нападение. Имахме и голям ден. Топката се движеше много правилно и много добре. Всички играха много дисциплинирано. Така стигнахме до тази голяма разлика, което рядко се случва между толкова равностойни и силни отбори", сподели още Божков.

Наставникът на Нефтохимик 2010 Дечо Коешинов отдаде голямата разлика и на недостатъчната сработка между новите и досегашните баскетболистки на неговия отбор след зимната селекция.

"След такъв мач трудно се говори. Има и такива мачове. Виждате процентите от стрелбата на състезателките на отбора на Дунав. Пролича и това, че имаме доста нови състезателки, които все още не са се сработили. Разликата в този мач бе безумно голяма. Не това е нивото на единия и другия отбор. В течение на първенството ще си проличи това нещо", коментира Коешинов.