Националният ни тим по баскетбол-жени приема Израел утре от 18 часа в Перник в последната си среща от допълнителните евроквалификации.

Мачът е изключително важен за крайното класиране в групата – победа с повече от 12 точки ще направи българките лидери в групата, успех с по-малка разлика може да осигури второто място, а загубата ще остави отбора ни на последна позиция. При първо място, България ще пътува за Италия за финалния квалификационен турнир за Евро 2007, но ако завърши на дъното ще се наложат мачове за оставане в А дивизия.

Националките ни са с актив 1 победа и 2 загуби до момента, след като надвиха другия съперник в групата Унгария при първото домакинство в Перник, а после на два пъти претърпяха поражение като гост.

„Надяваме се на успех. Разликата от 12 точки е сериозна и трябва да се гони през целия мач. Трудно ще я стопим, но ще се борим до края. Разчитам много на защитата, именно на това наблегнахме в подготовката. Наистина бяхме равностойни и на двата ни противника като гост, и имахме своите шансове, но допуснахме нелепи грешки в последните минути. Дано да сме си взели поука. Вариантите за крайното класиране в групата са три. Имаме предвид всички сметки. Трябва да сме внимателни”, сподели старши треньорът на баскетболистките ни Георги Божков.