Гардът на Лукойл Академик Божидар Аврамов бе много важна част от успехите на тима през годината, и заслужаваше не по-малко от съотборника си Брандън Хийт приза за Най-полезен играч във финала срещу Левски. Аврамов изигра много силни три срещи срещу "сините", за победата с 3-0 в серията, която донесе 10-та поредна титла за Академик.

"Ние сме такъв отбор, който няма друг пряк съперник, освен Левски, в първенството. Всеки един играч в този отбор, чака такива мачове, в тях се вижда кой е играч, кой може да се бори докрай," заяви Божо след третата среща и награждаването на шампиона.

Всяка година, младият гард израства все повече, но не обича да се изтъква: "Не е моя работа да говоря за това. Лично за себе си, не съм се променил с нещо. Има треньори, които да кажат."

"За мен този сезон е по-успешен от предишния, 100%, въпреки че нямахме късмет в евротурнирите. Тази година ни беше много по-трудно срещу Левски. Според мен този сезон е по-сладък от предишния," коментира той изминалата година, със златен дубъл в България.

Къде е бъдещето на Аврамов? "За момента нямам представа. Очаквам да говорят с мен, ще видим. Не знам," завърши Божидар.