Зала „Универсиада” вече може да се похвали с чисто нова сглобяема настилка, която е дели на реномирана световна фирма. Президентът на баскетболния Левски Иван Джиджев представи новата придобивка, като коментира, че клубът вече има състави във всички възрасти и продължава да работи усърдно по детско-юношеската школа на тима.

„През лятото отделихме много внимание на детско-юношеската школа. Нашата оценка е, че турнето беше едно полезно и добре прието събитие от децата в София. Ще продължим в тази посока да популяризираме играта и да привличаме нови любители. През цялото лято децата от школата бяха обекта на нашето внимание. Сравнително готови сме със селекцията и на мъжкия, и на женския тим. Вече споделихме, че не предвиждаме съществени промени с отбора. Стартираме сезона с пълен комплект отбори”, сподели Иван Джиджев и добави:

„Успяхме да направим съществен ремонт на залата на Герена. Подменя се изцяло и дограмата на залата, така че сме спокойни за школата. Новата настилка на зала „Универсиада” е факт. След доста проучвания и преговори, реализирахме това начинание. Настилката е производство на една от реномираните фирми в света. От утре предстоят мачове и това може да се види от всички. Нашето желание е отборите ни от всички категории да играят качествен баскетбол, да участват достойно във всички турнири. Нямаме самоцел в печеленето на титли. За нас те са израз на добре свършена работа и ще сме радостни, ако ги завоюване. Амбициите ни в училищата са непроменени. Подписахме споразумение с Габрово за сътрудничество.”

„Досегашната настилка на зала „Универсиада” беше изцяло амортизирана и беше ясно, че не можем да изпълним новите изисквания. Имахме и по-евтини предложения. Дори ходихме в Бургас, за да видим настилката, която е собственост на федерацията, но аз отказах по чисто принципни съображения, защото не беше колегиално да създаваме проблеми на друг клуб. Това малко ни забави, но за мен това решение беше неприемливо. Стремяхме се настилката да отговаря на всички показатели. Консултирахме се с федерацията и колеги от чужбина. Тя е подвижна, което ние търсихме специално, защото знаете, че залата е с повече функции и доста често се налага тя да бъде преустройвана. Надяваме се, че с тази придобивка ще имаме една нормална залата за баскетбол. Чакаме да станат новите, които сигурно ще са по-хубави, но докато това се случи да има една нормална залата, в която да се провеждат мачове. Това съоръжение е на 50 години и е дало много на цялата страна. Чудеса тук не могат да станат, но поне искаме да има нормален вид”, коментира още Джиджев.