„Още сме под влияние на емоциите. Не сме спирали да празнуваме през цялата нощ. Телефоните ни не спират да звънят. Нашият тим се харесва на много любители на баскетбола. Започва една доста силна поредица от празненства, купони и внимание, което ни оказват спонсорите и общината. Усещаме голямата признателност от хората около нас”, сподели президентът на новия шампион на България в женския ни баскетбол Дунав Еконт – Николай Падалски.

„Надявам се да използваме този успех като трамплин за нещо по-високо. Шампионската титла дава реална награда и оценка за нашата работа. За мен златните медали наистина бяха целта. Второто място щеше да е успех, но и горчилка заради труда, който вложихме. Създаде се един невероятен колектив. Смятам, че това е просто един етап, а не връхна точка. Сега си давам тепърва сметка за себе си за огромната свършена работа”, коментира още босът на клуба от Русе.

Николай Падалски потвърди, че Дунав Еконт ще се стреми към добро представяне в евротурнирите и догодина:

„Участието в турнира за ФИБА-Европа не е спирало да бъде тема при нас. Още след края на участието ни този сезон. Мислим какво да направим, за да прескочим квалификациите. Нормално беше да вървим стъпка по стъпка. Европейското участие е абсолютно задължително. Спонсорите, които тази година ни помогнаха завишават своята подкрепа.”