Президентът на Евроинс Черно море Асен Христов отнесе глоба от 1000 лева от Националната баскетболна лига, заради влизането си на терена в зала „Триадица” по време на дербито в петък между варненци и Левски. Наказанието е според точка от Дисциплинарния правилник на БФБ, който НБЛ следва. Черно море загуби с 82:84 точки, а Асен Христов се опита да извади отбора, видимо недоволен от отсъжданията на реферите в него.

„При нас в Националната Баскетболна Лига санкциите за административните нарушения и наказанията се определят от арбитъра Вили Лилков. Той разглежда доклада на главния съдия от всеки мач и след това определя наказание, ако е необходимо. В случая Асен Христов се наказва по член 33, точка А от Дисциплинарния правилник на БФБ с 1000 лева глоба”, коментира мениджъра на Лигата Стефан Станев и добави: „Ако има възражение от страна на клуба, то ще се разглежда от Апелативната комисия към лигата.”

Вили Лилков е арбитър на НБЛ след като е избран от общото събрание на клубовете, напомня bulgarianbasket.com. Именно Лилков може да налага административните санкции на БК по чл.38 от настоящата наредба и по Дисциплинарния правилник на БФБаскетбол, на основание доклад на дежурния представител или друго длъжностно лице.