Със свежи идеи и съмишленици се завърна от Израел изпълнителният директор на Балканската баскетболна лига Асен Христов, който е и президент на Евроинс Черно море.

Христов изгледа Финалната четворка на местното първенство в компанията на спортния директор на Лигата Шай Щрикс. Двамата са били единодушни, че някои маркетингови идеи от израелския шампионат могат да бъдат приложени при провеждането на третия сезон на Балканската лига догодина, пише официалният сайт на БИБЛ.

Развитието на баскетболната академия във Варна и мъжкия състав на Черно море пък са били сред основните теми при срещата с известния скаут и настоящ треньор Даниел Гът, като Асен Христов е представил на израелския спец проекта на Черно море за академия в морската ни столица.

Обсъдена е била и възможността Гът да се присъедини към този проект като старши треньор на мъжкия тим и да работи за развитието на подрастващите. През изминалия сезон Даниел Гът водеше Макаби Рамат Ган в Израел.

Треньорът на националния отбор на Русия и гръцкия Арис Дейвид Блат пък е бил впечатлен от направеното във Варна и сътрудничеството между израелската академия и Черно море, като също е изразил готовност да консултира и да съветва Асен Христов при работата с подрастващите.